Schmitz Mediation logo

Bij een scheiding betaalt het kind vaak de rekening. Het is een ingrijpende gebeurtenis als de ouders uit elkaar gaan. Er verandert van alles, van een mogelijke verhuizing tot een nieuwe school. Kinderen worden heen en weer geslingerd tussen de stemmingen en emoties van hun ouders. Dit gaat regelmatig gepaard met gevoelens van boosheid, eenzaamheid en verdriet, driftaanvallen en terugtrekken in de eigen wereld. Schmitz Mediation zorgt er als erkende en ervaren echtscheidingsmediator voor dat jullie kind niet de dupe van de relatiebreuk wordt.

Maar Janneke Schmitz is natuurlijk ook jullie professionele bemiddelaar bij echtscheiding als jullie geen kinderen hebben. Inzet is altijd om met alle partijen tot een oplossing voor het conflict te komen, waarbij elkaars wensen en behoeften in kaart worden gebracht en iedereen wint. Resultaatgerichte bemiddeling in plaats van een verbeten strijd!

Scheidingsmediation met veel aandacht voor de emotionele aspecten

Een echtscheiding is een zeer emotionele periode. Het huwelijk, geregistreerd partnerschap of samenlevingsverband wordt beëindigd. Er wordt gerouwd om het verlies. Tegelijkertijd wordt er een nieuw leven opgebouwd, zonder de vertrouwde ander. Het is een bewogen periode vol verwarring, pijn, verdriet, boosheid, schuldgevoel, opluchting en verwijten. De echtscheidingsperiode gaat gepaard met ambivalente gevoelens en emotionele pieken en dalen. Schmitz Mediation brengt als deskundige, neutrale en empatische echtscheiding mediator de communicatie weer op gang, waarbij er naar elkaar wordt geluisterd. Janneke Schmitz besteedt bij de scheidingsmediation veel aandacht aan de emotionele aspecten en ziet er op toe dat de partners op respectvolle wijze toewerken naar oplossingen die voor beiden aanvaardbaar zijn.

Erkende echtscheiding mediator met MfN-kwaliteitskeurmerk

Janneke Schmitz is sinds 2008 actief als echtscheiding mediator en geldt als erkend MfN-registermediator, een beschermde titel en tevens kwaliteitskeurmerk. De Mediatorsfederatie Nederland is dé autoriteit op het vlak van mediation in Nederland. Schmitz is van oorsprong jurist en jarenlang werkzaam geweest bij de Rechtbank Amsterdam en het Parket Amsterdam.

Als mediator bij echtscheiding maakt zij het verschil door commitment tussen de partijen te kweken, waarbij de emoties hanteerbaar worden en er gezamenlijk naar verenigbare oplossingen wordt toegewerkt. De focus ligt op het ontzorgen in alle stappen. De transparante en effectieve werkwijze start met telefonische of schriftelijke informatie over mediation, waarna desgewenst een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek wordt gepland. Partijen kunnen hier hun wensen en behoeften kenbaar maken, waarna Janneke Schmitz een inschatting maakt voor een eventueel mediationtraject en van de kosten.